Candidatura


Candidatura 21: ELS VERDS ECOPACIFISTES (EVE)

els verds1. JOSEP LLUÍS FREIJO I LIZAN


2. IGNASI PÉREZ I ARNAL


3. DAVID CORTES-RUSSELL I MIQUEL


4. LAURA ROSELL I ILLA


5. MARTA SORIANO I VIVAS


6. JOSEP LLUÍS BERDONCES I SERRA


7. MARTI ROSELL I PETIT


8. ROSA RAQUEL GOMEZ RIVAS


9. AVELINA ARGUELLES MIRANDA


10. ANA MARIA PORTERO SANCHEZ


11. JOAQUIM GARCIA-LAVERNIA GIL


12. FELICIA PLA I XIBERTA


13. MARIA PILAR CARTAGENA GONZALEZ


14. ANA MARIA DAUDER I SOLER


15. MARIA JOSE JURADO MARCOS
16. JAUME RABASSA GAMECHO
17. ANASTASI LLERENA SERRANO
18. INMACULADA ILLA I SUÑOL
19. MARIA DOLORES DE MAYA MARQUEZ
20. CARMEN MUÑOZ MOTOS
21. FELIPE CHECA SOLANS
22. SALVADOR GARCIA CASTAÑO
23. MARIA TERESA RUBIO MASERO
24. MARIA BLANCA ARPA LOSTAO
25. FLORINDA FREIJO LIZAN
26. MIQUEL COLOMER I ROIG
27. JOSE MANUEL BARRIO SEGURA
28. DOLORES PAZ MADRID GALLARDO
29. MONICA FREIJO LIZAN
30. MARIA CARMEN LORCA VALVERDE
31. JOSE RUIZ NAVARRO
32. CARLOS FERNANDEZ CAMPOS
33. DOLORES GALLARDO LOZANO
34. MARIA DOLORES SANCHEZ TORRES
35. MARIA MERCEDES CAMBRA SORIANO
36. PERE PUJOL I VIÑALS
37. FRANCISCO MADRID MARTÍNEZ
38. FRANCISCA MADRID GALLARDO
39. CIRCE ANGULO DIAZ
40. MARIA PILAR SANTIESTEBAN MIGUEL
41. JOAN PERE VIDAL I ALVAREZBiografia Josep Lluís Freijo, empresari.


Portaveu d' ELS VERDS

Nascut a Mataró, el 30-3-63.
56 anys. Als 13 anys ingressa en el Club dels Linxs d'ADENA, admirador de Félix Rodríguez de la fuente, aficionat a l'ornitologia, participant també en les primeres reivindicacions veïnals (associació de veïns de Cerdanyola) per a reivindicar zones verdes en diferents barris de la ciutat. Des de el 16 anys ha estat implicat en la vida soci política i econòmica de Barcelona.

Empresari, construcció bioclimàtica, Dissenyador gràfic, tallers d'educació ambiental, reformes i projectes bioclimàtics, comerç i projectes ecològics.
Realitza la seva activitat entre Barcelona, la comarca del Maresme i Catalunya.

Ha participat i impulsat diferents col•lectius ecologistes com, L’Ortiga,
Iluro Verd, Maresme Verd, La comissió de defensa del Litoral, la Taula Antinuclear i Ecologista, participant en diferents campanyes i actes en defensa del territori en tota Catalunya.
Ha  participat activament en  diferents plataformes ecològiques a tot Catalunya des de els 13 anys.

L'any 83 es declara objector de consciència i participa activament en tot el Moviment pacifista i antimilitarista.

Al mateix temps ingressa en el Moviment Ecologista Català, participa activament en la Taula antinuclear i ecologista a Barcelona.

Membre fundador dels Verds a Catalunya
a l’any 1983 i L'Estat l’any 1984.

Ha estat el candidat ecologista més votat a Catalunya en les diferents eleccions, autonòmiques, generals i estatals i europees.

Fundador d'Universitaris per al Desenvolupament Ecològic, actualment Consumidors Verds i d’ Els Verds - Alternativa Ecologista de Catalunya.

Membre cofundador del CATAM. Impulsor de l'Associació per una Banca Social i Ecològica.

Realització i participació en diferents programes de ràdio A Onda Cero Ràdio. Membre fundador de la Casa de l'Ecologia S.L.

Ha estat responsable de les relacions internacionals de la Confederació dels Verds durant un any en la Federació Europea de Partits Verds

Autor de l'Agenda per els Amants de la Terra.
Membre de la cooperativa reviure Solanell, en els últims anys ha col·laborat en la reconstrucció d'aquest poble abandonat al Pirineu.

Actualment treballa en la posta en marxa d’un clúster d’autònoms I empreses per realitzar projectes ecològics a nivell internacional.

Escrivint en l’actualitat diferents llibres sobre economia verda, software lliure I ideari verd a nivell europeu.Biografia Ignasi Pérez Arnal (Barcelona, 1965) Arquitecte

Arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, va continuar els seus estudis en L’Usine de Ginebra a Suïssa, TongJi University de Shanghai a Xina i en el Department of Architecture de Hong Kong. Va obtenir el seu primer màster d'Edificació en tecnologies per al càlcul, execució i control en l’EUPB-UPC i el seu segon màster en La Gran Escala per l’ETSAB. Actualment es troba en el procés de redacció de la seva tesi doctoral europea: Significats de la sostenibilitat en l'arquitectura i el disseny.

A nivell acadèmic: Ha estat Director de Formació 
Contínua d’ELISAVA, ha estat Cap d'estudis d'Enginyeria d'Edificació en la Universitat Pompeu Fabra, Sotsdirector de l'Escola Tècnica d'Arquitectura EsArqUIC a Barcelona essent director de l'Àrea de Sostenibilitat i Arquitectura (l'única àrea existent amb crèdits obligatoris sobre Urbanisme i Construcció Sostenibles entre les 28 escoles d'arquitectura d'Espanya), professor del curs de postgrau Cohabitar: Disseny i Arquitectura en el marc de la cooperació internacional (L'Habana, Cuba), ha dirigit estudis-taller en el Màster Oficial d'Arquitectura Bio-Digital, i és “Senior Visiting Professor" del Dipartimento di Architettura  i  Pianificazione Ambientale-PTUA de la Università degli Studi di Sassari amb seu a L’Alguer a Sardenya (Itàlia).

Actualment és profesor a l’IED Barcelona de Technology for Project and Product Design.

Ha estat Autor del pla d'estudis d'Enginyeria d'Edificació desenvolupat per 
ELISAVA-UPF, autor del programa del màster de Cooperació Internacional Mundus Urbano reconegut com un dels programes d'excel·lència europea Erasmus Mundus (i considerat com Màster d'Excel·lència Global per l'Ajuntament de Barcelona).


A nivell professional: funda i dirigeix WITS Institute, un nou ens de trans-formació de perfils professionals en el sector de la construcció, després d'haver creat l'estudi d'arquitectura 
axe Arquitectura i Entorn fundat a Barcelona (1998), i haver estat soci fundador de l'editorial Actar Arquitectura i ActarArquitectura (1993). Ha estat vinculat com consultor sobre temes de sostenibilitat per empreses del sector de l’edificació, habitatge i les noves tecnologies de la comunicació (Ecotek, FineWood,  FischerIbérica,  Coperfil,  CricursaFinsa, Roca,  Talasa.com,  Qarq.com,  DesignaworldZellner & PirkerConsorci TermoarcillaDomus ManagementPromoBuildingCamperCovertexDelicata VestisBASFMedGroup, Grup TRADEBE, Grup Uralita Yesos Ibéricos, Fundació Salas, TranscomHolcim…).

Ha escrit en més de 53 llibres, 5 d’ells publicats com editor, té tres fill celíacs i ell i els seus alumnes han plantat més de 150 arbres.
3. DAVID CORTES-RUSSELL i MIQUEL (Enginyer Químic)

Nascut el 8 de novembre de 1971 a Barcelona. Va iniciar la seva activitat en contacte amb el Medi Ambient en uns cursos d'estiu amb DEPANA.

És Enginyer Tècnic Químic Industrial per la UPC, del que exerceix, en l'actualitat, i desenvolupa les seves tasques en una empresa molt vinculada amb la sostenibilitat i la cura pels tractaments medi ambientals.

Màster en Gestió Medi Ambiental, que li va obrir les portes per treballar en una consultoria i enginyeria medi ambiental.

Finalitzat el programa Màster MBA de la UPC a l’any 2004, li va donar una visió global del que és el món empresarial.

A més a més de treballar pel medi ambient en els últims anys des del món de l'empresa, ha estat formador en Gestió Medi Ambiental. Actualment participa en uns cursos anuals com a formador de Medi Ambient.

Ha estat activista de Greenpeace, durant 5 anys, participant en múltiples campanyes de sensibilització i diverses mobilitzacions ecologistes (antinuclears, contra els transgènics, contra l’ús del PVC, ...)

Va col·laborar esporàdicament, en lluita per la Permacultura urbana, amb l'Organització Univerd.

Lluitant i dedicant tota la seva vida al Medi Ambient, ha donat les següents conferències “Problemàtica mediambiental i solucions”, "Gestió dels residus domèstics", "Introducció a les energies alternatives", “Estalvi de recursos naturals”, “Cicle de l’Aigua: mesures contra la sequera”, “Per un Nadal més ecològic i solidari”, “Les conseqüències del canvi climàtic” tant a la SNVB (Societat Naturista i Vegetariana de Barcelona) com algunes al CEN (Centre d'Estudis Naturistes). A més d'impartir diversos tallers relacionats amb la Natura al CCU (Centre Cristià dels Universitaris).

Gran aficionat i fervent amant de la natura, amb una àmplia experiència muntanyenca, des de ben petit, practica el muntanyisme, formant-se al CEC (Centre Excursionista de Catalunya). Actualment entrena per córrer curses de muntanya i ultrafons. Ha coordinat i impartit dos cursos d'iniciació a la muntanya en diverses associacions.

Forma part dels Verds des de l'any 1999, dedicant els seus esforços a aquesta causa.

Va participar en el CJB (Consell de Cent Joves), òrgan consultiu de l'Ajuntament de Barcelona, en les jornades sobre Medi Ambient.

Afegeix a la seva activitat de lluita per la natura, una àmplia presència en mobilitzacions per la Pau i antimilitars, tot i participant en diversos cursos d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau.


4. LAURA ROSELL ILLA (Enginyera)


Té 29 anys. Ès enginyera en sistemes biològics per la UPC i acabant els estudis de formació pedagògica per ser docent.


Penso que l'educació de les futures generacions ha de ser una de les prioritats en la nostra societat. 

M'apassiona la natura, l'excursionisme i la lectura. Vull una Barcelona saludable i sostenible per tots els seus habitants.


5. MARTA SORIANO I VIVAS (artista)

Marta Soriano, nascuda a Barcelona, educadora, artista multidisciplinari i apassionada pel reciclatge, és capaç d'obrar el miracle de convertir en obres d'art aquells objectes que la societat rebutja. 

La seva capacitat creativa, el seu entusiasme i les seves inquietuds artístiques i educatives no tenen límits: estudis a Barcelona i Berlín, tallers d'art i exposicions a Estats Units, Alemanya, Mònaco, Suècia, el Marroc, Senegal, Colòmbia, Xile...Sota el seu lema:

 El residu com a recurs artístic i educatiu, ha publicat diversos llibres, ha tingut el seu propi programa en televisió i dóna nombroses conferències. 

Participa en fires d'art, medi ambient i en maratons de reciclatge artístic, decora empreses i dissenya estands, sempre reutilitzant els residus i donant-los nova vida.

 L'any 2000, motivada per l'afany de sensibilitzar a la societat sobre temes artístics i mediambientals, va fundar l'Associació ECOART-DIDACTIC, en pro de la difusió de noves aplicacions dels residus sòlids no orgànics, amb la finalitat de què anessin considerats materials vàlids per a les manualitats, la decoració i la creació artística. 

En el seu últim llibre" Construir amb residus i materials alternatius", Marta Soriano no solament planteja i ensenya com fer art i arquitectura amb residus, també els contempla com un magnífic vehicle per a l'educació ambiental i la revitalització del planeta.

És una alquímia, una transformació del verí en elixir. Aquest és l'objectiu de la seva obra: contribuir al fet que els nens, i els no tant nens, vegin en les deixalles un recurs, una matèria útil atur tornar a reutilitzar i crear valor. 
6. JOSEP LLUIS BERDONCES i SERRA  (Metge Naturista)Llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona en 1979.
Doctor en Medicina per la Universitat Complutense de Madrid.

Especialista en Hidrologia per la Universitat de Montpeller (França).

Diplomat europeu en Fitoterapia per la Universitat de Montpeller (Facultat de Farmàcia).

Màster en Medicina Naturista per la Fundació Bosch i Gimpera (Universitat de Barcelona).

Premi internacional 1993 de l'Organització Mundial de Termalisme.

Membre fundador de l'Associació Espanyola de Metges Naturistes.

Membre fundador i de la redacció de la revista «Natura Medicatrix».

Curs de perfeccionament en Teràpia Kneipp en Bad Wörishofen (Alemanya).

Autor dels llibres «Manual bàsic de iridología» i «Gran Enciclopèdia de les Plantes Medicinals», entre altres.

Professor del curs de postgrau de Medicina Naturista en la Facultat de Medicina de Saragossa.

Director i professor del Postgrau en Medicina Naturista de la Fundació Bosch i Gimpera (Universitat de Barcelona).

Col·laborador habitual de les revistes Integral, Cuerpomente i Natura Medicatrix.
9. AVELINA ARGUELLES MIRANDA


Llicenciada en Filosofia per la universitat de Barcelona Estudis de Doctorat en Arts Escèniques, Diplomada en Dansa . Idiomes: Inglés, Francés, Català, Castellà. 

Vida laboral: Docent en l’ Institut del Teatre, al llarg de 36 anys, on ocupa diversos càrrecs directius, l'últim com directora del Conservatori Superior de Dansa fins a la seva jubilació Fins a aquest moment va compaginar docència amb creativitat exercint d'intèrpret ( ballarina, cantant, actriu) en obres pròpies i en diferents nuclis creatius. 

Va dirigir la seva pròpia companyia de dansa contemporània al llarg de 18 anys. 

Va crear un centre d'experimentació coreogràfica a Barcelona, que va ser centre de residència de la seva pròpia companyia de dansa contemporània.

Com coreògrafa va obtenir per les seves obres, diversos premis nacionals i internacionals.

Actualment es dedica a l'estudi i a la pràctica de l'agro-ecologia i a l'intent incipient de recuperar una vella masia amb el desig de reconvertir l'entorn en un nucli de protecció de flora i fauna.
Cap comentari:

Els Verds Ecopacifistes